Notícies

 • Participa a la 3a edició de Primer cinema!

  22 setembre, 2022

  Primer cinema, el projecte educatiu que aplica la metodologia de Participa Méliès amb l’objectiu de portar l’educació audiovisual a l’aula, es consolida i celebrarà la seva 3a edició el curs que ve.

  La formació a professorat i les activitats del projecte es duran a terme entre els mesos de setembre de 2022 a maig de 2023 en un format híbrid, que combinarà sessions virtuals i presencials.

  Primer cinema és una invitació a iniciar-se en la creació audiovisual a través del primer cinema: el cinema mut, que amb un llenguatge assequible i molt visual, és el mitjà idoni per descobrir els elements essencials que intervenen en el llenguatge audiovisual,  i començar a jugar-hi i a crear, en una aventura col·lectiva que va de la imaginació a la pantalla.

  Seguint la metodologia de Participa Méliès i de les activitats educatives de CaixaForum, plantegem un acompanyament al professorat per crear de forma àgil i senzilla un curtmetratge mut en vídeo que es projectarà a La Mostra final a CaixaForum.

  Primer cinema inclou:

  • Formació a professorat: consta d’un seguit de sessions en línia per conèixer els fonaments del llenguatge cinematogràfic i sessions pràctiques als CaixaForum de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona segons procedència.
  • Tallers educatius dirigits a l’alumnat (a CaixaForum i en format online)
  • Activitats complementàries d’interès: visites a exposicions, sessions de Petits Cinèfils, etc.
  • Recursos educatius i eines per a dur a terme el projecte a l’aula en un entorn virtual a EduCaixa amb materials formatius i eines de creació audiovisual específics.
  • La Mostra a CaixaForum amb passis presencials i la gran estrena dels curtmetratges fets durant el curs per l’alumnat per gaudir tots plegats al voltant de la gran pantalla!

  El projecte s’adreça a tot tipus de centres educatius i de formació: Primària, ESO, centres UEC, FP Bàsica i FP GM, Atenció a la diversitat… Tenim la porta oberta!

  Els recursos educatius i la mateixa metodologia us ajudaran a elaborar un projecte a mida dels vostres objectius educatius, i a aprofitar les possibilitats educatives del cinema que facilita el treball transversal i la creació col·lectiva, per generar aprenentatges més enllà de l’educació audiovisual.

  Per a inscriure-us i conèixer tots els detalls del projecte podeu adreçar-vos a primercinema@educaixa.org 

  Us hi esperem!

Compartir
Tornar a dalt