Notícies

 • Us presentem PRIMER CINEMA: un projecte educatiu de creació àudio-visual

  3 desembre, 2021

  Primer cinema és un projecte educatiu que aplica la metodologia de Participa Méliès amb l’objectiu de portar l’educació àudio-visual a l’aula.

  Sota el repte de crear un curtmetratge mut amb un trucatge us oferim les eines per dur a terme un projecte audiovisual al vostre centre partint del primer cinema: el cinema mut, que amb un llenguatge assequible i molt visual, és el mitjà idoni per descobrir els elements essencials que intervenen en el llenguatge audiovisual.

  La formació tindrà lloc entre els mesos de gener a juny del 2022 en un format híbrid.

  D’una banda, el professorat, comptareu amb un seguit de sessions en línia per conèixer els fonaments del llenguatge cinematogràfic i de l’altra, sessions pràctiques als CaixaForum de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, que us permetran perdre la por i començar a experimentar amb la creació cinematogràfica. També, tindreu accés a un entorn virtual amb recursos i eines educatives, i us podreu posar en contacte sempre que vulgueu amb primercinema@educaixa.org  per fer totes les consultes a les persones que us han format.

  Els recursos educatius i la pròpia metodologia us ajudaran a fer un projecte a mida dels vostres objectius educatius, i a aprofitar les possibilitats educatives del cinema que facilita el treball transversal i la creació col·lectiva, per generar aprenentatges més enllà de l’educació àudio-visual.

  Més enllà de la formació metodològica i pràctica per a professorat, el projecte us ofereix tallers a CaixaForum (o en línia) dirigits als vostres alumnes, i d’altres activitats complementàries opcionals: visites a exposicions sobre cinema, sessions de Petits Cinèfils i d’altres recursos per a dur a terme el projecte a l’aula amb èxit.

  El projecte s’adreça a tots els nivells i tipus de centres educatius: (primària, ESO, UEC, FP Bàsica i FP GM, Atenció a la diversitat… ) Tenim la porta oberta!

  Com no podia ser d’una altra manera, en finalitzar el projecte celebrarem una Mostra final a CaixaForum amb passis presencials i la gran estrena dels curtmetratges fets durant el curs amb tot l’alumnat.

  Us animem a assistir a les properes sessions de presentació de la formació, per a conèixer en profunditat el projecte i a participar-hi!

  Presentacions en línia del projecte:

  • Dijous 9 de desembre a les 18.30h
  • Dimecres 15 de desembre a les 18.30h

  à Enllaç reunió en línia per a centres i professorat interessat.

  Si teniu dubtes o no podeu esperar per obtenir més informació també podeu adreçar-vos al correu primercinema@educaixa.org

  Esperem fer cinema amb vosaltres ben aviat!

Compartir
Tornar a dalt