Notícies

 • CaixaForum presenta la nova exposició “Vampirs. L’evolució del mite”

  27 febrer, 2020

  La Cinémathique Française i La Caixa presenten “Vampirs. L’evolució del mite”, una exposició que explicarà la connexió que ha tingut el vampir com a ésser mitològic amb el setè art. Serà molt interessant veure la transformació que ha fet la interpretació dels vampirs des de principis de segle XX i fins l’actualitat. Seguiu-nos, us agradarà!

  L’origen del mite

  El mite del vampir sorgeix de supersticions gregues i àrabs de l’Edat Mitjana, es va popularitzar amb novel·les del romanticisme anglès del segle XIX i fins que va arribar al cinema de la mà de F.W. Murnau amb la pel·lícula Nosferatu (1922).

  Una de les novel·les més conegudes, podríem dir de l’història, és ni més ni menys que Dràcula (1897), de l’escriptor irlandès Bram Stoker. Tot i que Stoker no va inventar la figura del vampir, sí que la va popularitzar, tant que fins i tot se n’han fet múltiples adaptacions escrites i també versions al cinema i teatre.

  Va ser a principis del segle XX que la figura d’aquest ser mitològic es va convertir en mediàtica, principalment, gràcies a l’àuge que aleshores va tenir el cinema.. I una dada curiosa: sabies que l’1 de gener de 2020, fa poc més d’un mes, Netflix va estrenar una sèrie de la nova versió de Dràcula? 123 anys després de la publicació original! Déu-n’hi-do.

  Algunes activitats de l’exposició

  Aquesta exposició és més dinàmica que mai ja que està repleta d’activitats tant per centres escolars com pel públic general , sempre posant el punt de mira al voltant de la figura del vampir.

  Conferències i debats

  Per exemple, hi haurà diverses sessions de conferències i debats, una d’elles tractarà sobre les “transformacions del mite del vampir al segle XXI” o un altre debat que es centrarà en l’evolució del mite des d’un punt de vista literari.

  Activitats escolars i familiars

  Tal i com hem comentat, l’exposició també es dirigeix a centres escolars i per tant, hi ha certes activitats que es dirigeixen a vosaltres, les escoles! Dins l’espai educatiu i durant la visita hi ha un truc espectacular: un mirall on no et veus reflexat! És sorprenent veure-ho en directe! Ei, i això és només una de les moltes activitats que us deixaran glaçats!

  També hi ha activitats pensades per a famílies; consulta-les en aquest enllaç!

  “Vampirs. L’evolució del mite”

  A l’exposició “Vampirs. L’evolució del mite” repassarem els últims 100 anys de l’evolució d’aquesta figura mitològica, és a dir, des que va aparèixer a la gran pantalla. Veuràs les diferents interpretacions que s’hi ha donat, és molt curiós!

  Visita guiada a l’exposició

  També podràs fer una visita guiada a l’exposició on un mediador molt vampiresc us explicarà al detall tot el que us envolta! En aquesta última activitat s’inclou un dinar on el menú fa referència a algun element de l’imaginari col·lectiu del mite del vampir, US HO PASSAREU MOLT BÉ!

  Dates i ubicació:

  I doncs, on i quan podràs veure-la?

  • Madrid: Al CaixaForum Madrid del 14 de febrer al 7 de juny de 2020
  • Barcelona: Al CaixaForum Barcelona del 8 de juliol al 25 d’octubre del 2020.

  Viu una experiència diferent de la mà de la Cinémathique Française i CaixaForum, ANIMA’T!

Compartir
Tornar a dalt