Notícies

 • El Colegio San Ildefonso de Madrid rep el Participa Méliès!

  4 març, 2019

  El dimarts dia 15 de gener, l’escola guanyadora del premi al Millor Vídeo de Primària de la passada edició del Participa Méliès va poder gaudir del taller de cinema que formava part del guardó en la categoria escolar.

  A l’inici de l’activitat, l’alumnat del Colegio San Ildefonso de Madrid, un centre educatiu centenari i un dels més antics d’Europa, va aprofundir en la història personal i professional del pioner del cinema Georges Méliès i en la seva extensa producció cinematogràfica.

  Al llarg de la sessió van poder posar en pràctica els trucatges cinematogràfics que tant havien fascinat Méliès i van crear breus curtmetratges fantàstics, senzills però molt enginyosos!

  Gràcies al premi del Participa Méliès, que inclou un pack molt complet amb equipament cinematogràfic per a les escoles, han muntat el seu propi plató de cinema dins del col·legi. De ben segur li trauran el màxim partit fent-hi els seus futurs curtmetratges per a les properes edicions del concurs!

  Tal com ja havien fet en el curtmetratge guanyador, Tomasito o de cómo aprendimos a jugar con el nuevo, vam estar experimentant amb els trucatges cinematogràfics de Méliès que proposem aprendre mitjançant el concurs. Com que la seva pel·lícula jugava principalment amb la tècnica dels jocs d’escala, aquesta vegada ens vam centrar més en el trucatge de substitució i en el truc de la sobreimpressió.

  A més a més, com que comptàvem amb l’excel·lent croma que han rebut com a premi, també vam estar identificant els usos i les diferències del truc de la sobreimpressió de Méliès respecte de la tècnica del croma que s’utilitza en el cinema actual. Els va sorprendre molt.

  A banda d’haver realitzat el curtmetratge en la passada edició del concurs, el col·legi ha decidit adoptar el Participa Méliès com a projecte educatiu transversal dins del currículum escolar per dur-lo a terme anualment com a treball de classe. El projecte l’adoptaran un conjunt d’alumnes de diversos cursos del centre que combinaran les seves habilitats per crear curtmetratges de cinema mut inspirats en l’obra de Méliès.

  La idea ens enorgulleix profundament i us desitgem tota la sort del món en les vostres produccions cinematogràfiques, que esperem rebre ben aviat!

Compartir
Tornar a dalt