Notícies

 • Com crear els personatges: Què faria el teu personatge si es quedès tancat en un ascensor?

  26 febrer, 2019

  Si esteu treballant en una història per fer un curtmetratge, us proposem un exercici molt senzill de guió que us ajudarà a desenvolupar els vostres personatges.

  A l’hora d’escriure un guió és important que els personatges que hi apareixen estiguin ben definits. Això vol dir que cal concretar el seu caràcter, les seves emocions, la manera com actuen, els espais on viuen i fins i tot la roba que duen. És a dir, cal fer una bona caracterització perquè siguin versemblants als ulls del públic, que ha d’entendre fàcilment per què es comporten d’una manera determinada.

  Si els personatges actuen d’acord amb el seu caràcter, la història tindrà sentit i estarà justificada. Perquè, encara que de vegades no ens ho sembli, en el cinema poques coses passen per casualitat. Sempre hi ha un perquè!

  A continuació us oferim una petita ajuda perquè conegueu millor els vostres personatges (especialment els protagonistes) i els pugueu afegir matisos.

  L’exercici consisteix a imaginar el vostre personatge tancat en un ascensor i respondre les preguntes següents:

  • Quina serà l’actitud del personatge?
  • Què farà per superar aquesta situació?

  De vegades, la construcció d’un personatge es desenvolupa a través de la negació, és a dir, tenim més clar com no és un personatge que no pas com és. Així doncs, podem utilitzar aquesta tècnica i fer la pregunta inversa per descartar com no són els nostres personatges:

  • Quina reacció no tindrà?
  • Què és el que mai no faria per superar aquesta situació?

  Si reflexioneu trobareu les respostes a aquestes preguntes i tindreu un perfil psicològic de com és el personatge que heu construït. Així, podreu acabar de matisar el seu caràcter i definir com reacciona davant dels fets que heu plantejat en la vostra història.

  Aquest exercici el fan servir molts guionistes professionals per identificar les accions i reaccions “naturals” dels seus personatges. En el cas del Participa Méliès, com que no hi ha diàlegs i tot es basa en les accions, aquesta pràctica us serà molt útil per determinar amb precisió i encert com han de reaccionar davant de situacions concretes i per tenir clara la seva interpretació.

  Va! Us animeu a provar-ho?

Compartir
Tornar a dalt