Notícies

 • El Participa Méliès col·labora en el projecte AULARTE amb l’IES Joaquín Romero Murube de Sevilla

  15 febrer, 2019

  AULARTE és un projecte artístic multidisciplinari que té com a objectiu principal apropar diferents disciplines artístiques als joves de la ciutat de Sevilla partint de 4 residències artístiques en 4 instituts d’aquesta localitat.

  Des del Participa Méliès estem encantats de cobrir l’àmbit cinematogràfic del projecte fent un taller audiovisual amb les noies i els nois de l’IES Joaquín Romero Murube!

  L’activitat, que és una adaptació del taller “De la imaginació a la pantalla”, proposa utilitzar l’audiovisual com a eina per explicar històries amb imatges inspirant-nos en els pioners del cinema, i centrant-nos especialment en l’obra de Georges Méliès, per elaborar tres curtmetratges de cinema mut fantàstic que incloguin un trucatge cinematogràfic.

  El taller ja està en marxa i consta de tres sessions (els dies 28 de gener i 18 i 25 de febrer), que es fan a l’institut mateix i que es divideixen seguint tres processos fonamentals de la creació cinematogràfica: el guió, el rodatge i l’edició.

  Una de les novetats de la sessió inicial és el plantejament de fer servir el cinema de fantasia i la ciència ficció per analitzar temàtiques que connectin amb els joves. Partint de preguntes com les següents: si poguessis escollir un superpoder, quin triaries? o com ens imaginem el futur?, els joves elaboraran els guions dels seus curtmetratges.

  Al llarg de la segona sessió s’endinsaran en l’àmbit de la producció i l’equipament tècnic per rodar els tres curtmetratges, que editaran durant la darrera sessió.

  Com que el cinema és un art pensat per ser exhibit al públic, les pel·lícules resultants del projecte es presentaran a Sevilla el dimecres dia 6 de març dins de les jornades “Art-Dttó: Storytelling en el aula”, que són les impulsores del projecte i que, alhora, acolliran els altres tres projectes artístics fets per alumnes de secundària. Durant les jornades participarem en altres activitats que us anirem presentant al llarg d’aquets dies, així que ja podeu estar ben alerta!

   

   

   

Compartir
Tornar a dalt