Notícies

 • Què puc aprendre de… Jain?

  7 febrer, 2019

  Jain és una jove cantant francesa que ha captivat el públic arreu amb un estil musical fresc i molt encomanadís. Més enllà de la seva música, l’artista ha cridat l’atenció per uns videoclips que il·lustren molt encertadament les seves cançons.

  Els vídeos musicals de Jain destaquen per aspectes com l’ús del color, la introducció d’il·lusions òptiques o els jocs de perspectiva i moviments de càmera que els fan molt dinàmics i alegres. Dirigits per Greg&Lio, de l’equip de QUAD Productions, estan realitzats mitjançant la combinació d’un munt d’efectes senzills –alguns dels quals parteixen dels trucatges inventats per Georges Méliès– que produeixen un resultat espectacular.

  Si observeu amb atenció els seus videoclips, de ben segur que descobrireu maneres molt interessants d’aplicar els trucatges de Méliès i altres efectes molt senzills i enginyosos en els vostres curtmetratges!

  A Come, el primer videoclip de Jain, el truc de la sobreimpressió hi és molt present. La cantant aprofita el trucatge inventat per Méliès per convertir-se en la seva pròpia rival en una partida d’escacs, o per interpretar simultàniament el paper de pintora i de model. Al videoclip veiem moltes escenes en què els directors han fet servir aquest recurs, com ara un salt per l’aire amb un seguit de “dobles” d’ella mateixa.

  De fet, aquest videoclip inclou infinitat de trucatges! En veiem un altre exemple quan la cantant agafa amb la mà un avió que travessa el cel blau i després el llança perquè continuï el seu trajecte, en què es combinen dos dels nostres trucs preferits: el de la substitució i els jocs d’escala.

  També, una mica més endavant, salta dins d’una tassa de cafè com si fos una piscina, i juga d’una manera molt divertida amb la perspectiva del pla i la dimensió dels elements que el formen.

  Jain, Come (2015)

   

  Cap al final del vídeo Alright, per exemple, hi ha una escena que simula que l’actriu salta d’una torre groga enorme a una altra gràcies a l’ús dels jocs d’escala. D’aquesta manera, una simple acció com un salt esdevé una gran fita!

  Jain, Alright (2018)

   

  Tots aquests vídeos musicals posen una cura extrema tant en els aspectes tècnics com els artístics. El valor afegit de la incorporació d’uns efectes especials tan enginyosos dona vida a un conjunt d’universos vius, divertits i molt originals que fan volar la nostra imaginació.

   

  Jain, Makeba (2016)

   

  Jain, Dynabeat (2017)

  Font imatge superior: El pitareio (CC BY-SA 4.0)

Compartir
Tornar a dalt