Notícies

 • El Participa Méliès visita els guanyadors i les guanyadores del Premi a millor vídeo de secundària

  30 novembre, 2018

  El passat dijous dia 8 de novembre vam impartir el taller de cinema a l’alumnat de l’Institut La Mercè de Barcelona, un dels grups guanyadors de la categoria escolar de la passada edició del concurs.

  L’alumnat i una representació del professorat del centre van poder conèixer més a fons la vida del pioner del cinema Georges Méliès en la presentació inicial de l’activitat i es van submergir en la filmografia del cineasta a qui ret homenatge el nostre concurs. Abans, però, van rebre les felicitacions oportunes pel seu premi i vam repassar les claus de l’èxit del seu curtmetratge!

  Partint de vídeos com els dels guanyadors de la passada edició, vam estar indagant noves fórmules per actualitzar els trucatges de Méliès i per veure de quina manera es poden adaptar fent servir les tecnologies d’avui dia. Així, per exemple, es va plantejar el repte de provar de fer el truc de substitució de Méliès però en un pla amb un moviment de càmera en comptes d’un pla fix.

  En la part més pràctica del taller, ens vam dividir en tres grups i vam estar experimentant amb els trucatges i responent dubtes de com fer-los i millorar-los. També vam repassar el seu curtmetratge, Una parella audiovisual, i els trucatges que els van fer guanyar la 6a edició del Participa Méliès. Així mateix, vam conèixer amb més detall el procés creatiu del seu projecte i les dificultats que els van sorgir.

  En acabar el taller ens vam llepar els dits amb un ben merescut berenar organitzat pel mateix Institut per celebrar el premi i el resultat final del curtmetratge! Volem destacar l’entusiasme de la professora Mireia Fort durant tot el projecte i agrair la bona rebuda que vam tenir en tot moment.

  Esperem que aquest premi us serveixi per continuar creant pel·lícules màgiques!

Compartir
Tornar a dalt