Notícies

 • Apunta’t als tallers i xerrades de Participa Méliès al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges

  2 octubre, 2018

  Participa Méliès i l’Obra Social “La Caixa” participarem per primera vegada al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges, que arriba a la 51ª edició. Entre el 6 i el 13 d’octubre, organitzarem diversos tallers per docents i públic en general amb l’objectiu d’apropar el cinema fantàstic a tots els públics i a les aules, a més de participar en la trobada professional de la industry hub per presentar la 7ª edició de Participa Méliès.

  Taller familiar “De la imaginació a la pantalla”

  Un taller de tres hores per realitzar un curtmetratge de cinema fantàstic en família. Dirigit a famílies amb nens/es a partir de 7 anys (no poden nens/es no acompanyats d’adults).

  Ubicació: Palau del Rei Moro
  Dates: Dissabte 6 i Diumenge 7 d’octubre, a les 10:00 i a les 16:00 h.
  Aforament limitat

  Taller per docents – Com fer cinema a l’escola?

  Un curs de 3 hores destinat a mestres i professors/es de Primària, ESO, Batxillerat i FP de Grau Mitjà. L’objectiu del curs és trobar eines i metodologia per portar a terme un projecte de cinema fantàstic a l’aula, de forma àgil i senzilla. Dins del curs, es presentarà la 7ª edició de Participa Méliès, en la que els docents poden participar amb els seus alumnes a la categoria escolar, i els recursos educatius d’EduCaixa (guies de creació audiovisual, interactius, infografies…)

  Ubicació: Palau del Rei Moro
  Dates i horaris: Dilluns 8 i dimarts 9 d’octubre, a les 17h  (dos sessions diferents)
  Aforament limitat

  Taller per educadors de col·lectius amb necessitats especials

  Aquest curs ajudarà als educadors i responsables de grups amb necessitats especials a realitzar un projecte de cinema fantàstic atenent a les seves necessitats particulars.Es tracta d’una sessió de tres hores impartida per Digital Films que oferirà els coneixements fonamentals per desenvolupar un projecte audiovisual a l’aula i com adequar-lo a les seves capacitats. El taller facilita els continguts educatius del concurs de vídeos Participa Méliès, inspirat en el treball del pioner del cinema fantàstic, Georges Méliès, i pretén ser una iniciació al cinema a través del cinema mut. La metodologia es basa en el taller escolar “De la imaginació a la pantalla”, amb el que poder fer un curtmetratge de forma àgil i senzilla.

  Ubicació: Seu de l’entitat AVE MARIA. Avinguda d’Artur Carbonell, 11, 08870 Sitges
  Dates: Dijous 11 d’octubre a les 10 h.
  Aforament limitat

  Xerrada: “5 consells per guanyar el concurs Partipa Méliès”

  Xerrada a càrrec de l’organització de Participa Méliès per presentar el concurso i donar les claus de l’èxit. Una xerrada d’uns 45 minuts dirigida a escoles i estudiants de cinema o realitzadors/es debutants que vulguin participar en la setena edició.

  Ubicació: Hotel Meliá, Sala Llevant
  Dates: Divendres 12 d’octubre a les 13h

  Taller familiar “Imagina un film”

  Un taller obert en el qual les famílies podran realitzar una activitat autònoma amb l’atenció d’educadors. En aquesta activitat, els participants realitzaran un story board d’una pel·lícula de cinema fantàstic que intentaran allà mateix. Activitat per famílies amb nens/es a partir de 5 anys (no poden nens/es no-acompanyats d’adults).

  Horari: de 10 a 19 h.
  Ubicació: Hort de Can Falç
  Dates: Divendres 12 i Dissabte 13

  Projecció de Participa Méliès

  Projecció en obert i en bucle dels millors curtmetratges de Participa Méliès.

  Horari: de 10 a 19 h.
  Ubicació: Hort de Can Falç
  Dates: Divendres 12 i dissabte 13

Compartir
Tornar a dalt