Notícies

 • Descobreix l’obra de Georges Méliès a Vitoria-Gasteiz

  29 setembre, 2018

  L’exposició itinerant “Comença l’espectacle. Georges Méliès i el cinema de 1900” estarà instal·lada a la plaça de la Virgen Blanca (Vitoria-Gasteiz) entre el 10 d’octubre i el 13 de novembre de 2018.

  Per les seves innovadores tècniques de muntatge, Méliès és considerat un precursor del cinema fantàstic. Les seves pel·lícules transmeten creativitat, fantasia, il·lusió, vitalitat i sentit de l’humor, fer creure que en el cinema tot és possible.

  Viatja fins a principis del segle XX

  A principis del segle XX, les pel·lícules es projectaven en espais efímers, on els espectadors es meravellaven amb els pioners i sorprenents efectes visuals d’obres com Viatge A la Lluna.

  Per aquesta exposició, una carpa de 200 metres quadrats emula un d’aquests espais efímers que s’instal·laven a les places i ciutats. Aquí trobareu aparells, maquetes, objectes d’època i còpies de fotografies que expliquen com eren el món i l’oci el 1900, així com l’impacte que les pel·lícules de Méliès van tenir en la societat de l’època.

  L’Obra Social “La Caixa” porta aquesta exposició fins a Vitoria-Gasteiz, dins dels seus projectes dedicats al cinema com a part fonamental de la sensibilitat i la forma de veure el món avui en dia, per apropar-los a l’origen del cinema.

  Horaris, visites guiades i visites escolars

  El 10 d’octubre de 2018 la exposició s’inaugurarà i el seu horari pel públic general serà de dilluns a divendres de 12:30 a 14 h. I de 17 a 21 h. Els dissabtes, diumenges i festius l’horari serà de 11 a 14 h. i de 17 a 21 h.

  Les visites guiades es realitzaran de dilluns a divendres a les 19 h. i els dissabtes, diumenges i festius, a les 12 i a les 19 h.

  Les visites escolars i d’altres col·lectius poden realitzar-se de dilluns a divendres, de 9:30 a 13:30 i de 15 a 17h. Per a reserves, truqueu al telèfon 900 80 11 37.

  No et perdis aquesta exposició!

   

Compartir
Tornar a dalt