Notícies

 • Descobreix què va premiar el jurat de la 6a edició del Participa Méliès!

  19 juny, 2018

  El dimecres dia 30 de maig va tenir lloc la deliberació del jurat de la 6a edició del concurs Participa Méliès. Fàtima Vilà (directora d’FX ANIMATION Barcelona 3D & Film School), Marta Portalés (Personal Investigador en Formació del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB), Gerard Casau (crític cinematogràfic i musical) i l’equip del Participa Méliès (que enguany s’incloïa per primera vegada com a membre del jurat) van dur a terme una primera valoració mitjançant puntuacions individuals. Posteriorment, en una trobada al CaixaForum Barcelona, tots es van reunir per al recompte final, la posada en comú i la valoració col·lectiva dels guanyadors i les guanyadores d’aquesta edició.

  La tasca no va ser gens fàcil per l’alt nivell dels curtmetratges presentats i l’àmplia participació d’enguany: 417 vídeos rebuts! La trobada va propiciar un debat enriquidor entre els membres del jurat i va permetre compartir les opinions individuals de cadascú, que van obrir nous fronts en la valoració final. Els premis més disputats van ser els de Millor Vídeo de la Categoria General i Millor Vídeo de la Categoria Escolar de Secundària, com també el Premi Imaginació al Poder.

  En general, els membres del jurat van valorar positivament l’aspecte cinematogràfic i la planificació elaborada dels curtmetratges, així com la seva qualitat tècnica i artística i l’originalitat en l’actualització del llegat de Georges Méliès.

  La creativitat, l’enginy i l’esperit do it yourself també van ser elements fonamentals a l’hora d’escollir els guanyadors i les guanyadores del Premi Junior, novetat d’enguany, i del Premi Imaginació al Poder.

  Els membres del jurat van insistir en la qualitat i l’originalitat dels curtmetratges presentats a les dues categories escolars. Destacaven especialment el treball en equip dels participants i van valorar molt positivament altres aspectes com la planificació i la importància dels trucatges en l’arrel de la trama.

  Ha estat una edició inoblidable. Gràcies a tots els participants per la dedicació i per l’explosió de creativitat, i al jurat per la seva implicació i l’entusiasme que han mostrat pel concurs.

  Visca la màgia del cinema!

Compartir
Tornar a dalt