Notícies

 • “Cinema i Emocions. Un viatge a la infància” a CaixaForum Saragossa

  13 abril, 2018

  CaixaForum de Saragossa acull fins al 13 de maig “Cinema i emocions: Un viatge a la infància”, una exposició organitzada per l’Obra Social “la Caixa” i La Cinémathèque française. La mostra és un viatge pensat per a nens i adults, que us permetrà ser testimonis de la forma en què s’ha plasmat la infància al cinema durant més de cent anys d’història, però també experimentar les emocions tal com les vivíem quan érem nens.

  L’exposició es divideix en set seccions: Alegria, Ràbia, Riures, Llàgrimes, Por, Valentia i Il·lusió. Són emocions que tots sentim al llarg de la vida, però que afrontem per primera vegada a la infància i, per tant, es viuen amb especial intensitat.

  Cadascuna de les seccions gira entorn d’un vídeo amb fragments de pel·lícules de diferents gèneres i mitjans creatius (animació, ficció, documental), que daten des dels orígens del cinema fins als nostres dies, i que provenen de diferents parts del món. Algunes de les pel·lícules seleccionades van acompanyades d’altres materials que mostren aspectes artístics de la seva creació: dibuixos, guions il·lustrats, fotografies fixes i de rodatge, cartells, maquetes, vestuari, objectes, etc. Tot aquest material, composat per aproximadament 230 peces, procedeix de les col·leccions de la Cinémathèque française, considerades de les millors del món en l’àmbit cinematogràfic, així com dels fons personals de cineastes i col·leccionistes.

  Com és habitual en les exposicions de CaixaForum Saragossa, l’exposició “Cinema i emocions: Un viatge a la infància” es complementa amb la realització de diverses activitats paral·leles, com poden ser tertúlies, conferències, activitats escolars, visites comentades, així com visites orientades a famílies. Podeu veure-les totes aquí.

  T’agradaria crear la teva pròpia escena cinematogràfica? Descobreix l’espai educatiu

  La música, els colors o els espais poden transmetre’ns emocions. Us atreviu a elaborar una escena de pel·lícula combinant aquests elements i pensant solament en comunicar una emoció?

  A l’espai educatiu de l’exposició, d’accés lliure amb l’entrada a la mostra, trobareu taules de treball on podreu crear la vostra pròpia animació. A cada taula s’hi disposarà un escenari on ha de succeir la vostra pel·lícula i una sèrie d’elements (fons en color, siluetes de personatges i objectes, etc.) que haureu de triar, combinar i animar per generar l’emoció que heu seleccionat. Una vegada finalitzada, podreu gaudir de la vostra obra mestra a la sala de projecció!

  L’exposició “Cinema i emocions: Un viatge a la infància” es pot visitar a CaixaForum Saragossa fins al 13 de maig en horari de 10:00 h. a 20:00 h. de dilluns a diumenge. El preu de l’entrada general a CaixaForum Saragossa, que dóna accés a totes les exposicions, és de 4€, si ben l’accés és gratuït per a clients de CaixaBank.

Compartir
Tornar a dalt