Notícies

 • Entrevista a Sergio Fernández, guanyador del premi al Millor Vídeo en la 5a edició de Participa Méliès

  6 novembre, 2017

  En Sergio Fernández Méndez és de Granada i va guanyar el Premi al Millor Vídeo en la 5ª edició del concurs Participa Méliès amb un curtmetratge que porta per títol 24 lunas por segundo que mostra la màgia del cinema continguda en les imatges. L’entrevistem per a què ens expliqui algunes coses més del seu treball.

  24 lunas por segundo és un curtmetratge que mostra la màgia que conté cadascuna de les imatges del cinema. Ens podries explicar breument com vas arribar a aquesta idea?

  Quan vaig saber que es feia el concurs, vaig buscar a la meva llibreta d’idees una que es pogués adaptar al tema central que es proposava, i el vaig anar treballant fins a construir el treball final.

  Què és el que més t’ha agradat a l’hora de filmar el curt? T’has trobat amb alguna dificultat?

  El que més en va agradar va ser buscar les localitzacions i realitzar la part de fotografia d’exteriors. També ha estat interessant comprovar els diferents resultats que s’obtenen al fer servir diferents obturacions de la càmara, és un treball molt interesssant que permet desenvolupar noves idees.

  El més difícil ha estat, sense dubte, algunes parts del muntatge relacionades amb els efectes. Per exemple, a l’hora de fer el croma, havia de perfilar alguns fotogrames en Photoshop per a que quedés el fragment perfecte. Això requereix temps i se li ha de dedicar molta atenció.

  Ets aficionat al cinema? D’on et ve aquesta passió?

  Sí, m’encanta! M’agrada des de petit; recordo que hi havia un canal de televisió al poble on es veien pel·lícules des del matí fins la nit. Em podia passar hores i hores veient pel·lícules!

  Aquest és el teu primer curt o n’havies gravat d’altres anteriorment? Tenies alguna experiència realitzant trucatges a l’estil de Méliès? Coneixies aquest mag de la imatge?

  N’havia gravat d’altres curt, per algun concurs o per afició, gairebé tots tenen en comú l’ús de tècniques relacionades amb Méliès, sobretot a l’hora de sobreposar vídeos diferents. Conec A Méliès i els seus trucatges des de fa temps, tot i que no recordo exactament quan el vaig conèixer, doncs Viatge a la Lluna forma part de la memòria col·lectiva de tothom.

  Quin trucatge o il·lusió t’agradaria poder fer que encara no hagis intentat?

  M’agradaria aprendre a treballar amb stopmotion, crec que ofereix moltes possibilitats i és un gènere que no conec massa encara.

  Tens pensat tornar a concursar en la nova edició de Participa Méliès? Quin consell donaries als qui estan pensant en participar?

  És possible. Ha estat una bona experiència i, a més, he guanyat un fantàstic premi per continuar creant curts!  Al futurs participants els diria que el millor consell és animar-los a participar, que és la millor forma d’aprendre a fer cinema i a descobrir-se a sí mateix. A més, és una bona manera de posar en pràctica coses apreses i millorar-les.

  Aquí podeu tornar a guadir de 24 lunas por segundoel curtmetratge que va guanyar el Premi al Millor Vídeo en la 5ª edició del concurs Participa Méliès amb un curtmetratge que porta per títol 24 lunas por segundo

Compartir
Tornar a dalt