Notícies

 • Entrevista a Nicolás Cabildo, guanyador del premi del Públic en la 5a edició de Participa Méliès, amb La Corbata

  27 setembre, 2017

  Entrevistem a Nicolás Cabildo, el noi de 12 anys que es va alçar amb el premi del Públic en la 5a edició del nostre concurs Participa Méliès amb el seu curt La Corbata, que va rebre ni més ni menys que 2.152 vots. Nico, que té un canal en YouTube amb més de 10.000 subscriptors, ens explica d’on va sorgir la idea de gravar el curt, com es va iniciar al món del cinema i quin va ser el seu secret per aconseguir un nombre tan elevat de vots.

  La Corbata narra una història molt commovedora, que, a més, té un significat especial per a la vostra família. Podries explicar-nos breument per què vau decidir gravar aquest curt?

  Vam decidir gravar aquest vídeo perquè la meva àvia havia mort al mes de gener, el meu avi estava passant per un moment molt difícil i volia expressar el seu amor per ella d’alguna forma. Fa alguns anys, el meu oncle Felipe havia escrit un llibre de contes, entre els quals es trobava La Corbata, i el meu avi va tenir la idea d’interpretar-ho. Al principi, ens va estranyar, però vam voler donar-li el gust, tot sabent que seria dur.

  Finalment, va ser una bona manera d’enfrontar-se al dol, perquè us puc assegurar que el meu avi no ha estat el mateix des que vam gravar el curt, i encara menys després de saber que havíem guanyat! Li va donar molta força i crec, que, en certa manera, el va ajudar molt poder transmetre els seus sentiments. Va ser increïble veure com seguia dia a dia les votacions i com s’anava sentint millor.

  Ets molt jove, des de quan ets aficionat al cinema? Quins altres vídeos o curts havies gravat anteriorment?

  Doncs és curiós, perquè, en realitat, no sóc aficionat al cinema, però sí a gravar vídeos. En general, m’agrada molt inventar-me històries i editar-les, tot i que encara no tinc edat per apuntar-me a una acadèmia i que m’ensenyin. Normalment, ho vaig aprenent jo, a poc a poc, i m’agrada moltíssim. L’any passat ja vaig guanyar un concurs entre els col·legis de la zona i cada dia gravo moltes coses per pujar-les al meu canal de YouTube.

  Tenies alguna experiència realitzant trucatges de Méliès? Quin truc o il·lusió t’agradaria poder fer que encara no hagis intentat?

  Doncs la veritat és que sempre m’ha agradat experimentar amb efectes. Els vaig aprenent a poc a poc amb diversos programes, però sense saber si són de Méliès o no… Provo molts i després decideixo amb quins em quedo. Abans de concursar en Participa Méliès, no coneixia a Georges Méliès, però ara que el conec, crec que havia de ser un home molt llest!

  La Corbata va rebre més de 2.000 vots, com heu aconseguit que tanta gent voti per vosaltres? Quines estratègies heu emprat per difondre el vostre curt a les xarxes socials?

  Doncs el primer que vam fer va ser distribuir el vídeo per Whatsapp a tots els meus amics, veïns, coneguts i familiars perquè ho coneguessin. A més, la meva família també ho va publicar en Facebook i en Instagram i, com que tinc un compte amb molts seguidors, ells em van ajudar, van votar i els estic molt agraït. Encara que m’hagués agradat aconseguir encara més vots!

  Tens pensat tornar a concursar en la nova edició de Participa Méliès? Quin consell li donaries a aquells que estan pensant a concursar?

  Doncs encara no ho he decidit, tot i que em va agradar molt l’experiència i és possible que torni a participar. La veritat és que el premi em va animar molt, perquè jo volia un iPad per poder fer millors vídeos, però la meva mare no m’ho podia comprar, així que quan vaig veure que en podia guanyar un, vaig saber que aquesta era la meva oportunitat. També vaig tenir molta ajuda de la meva mare i del meu avi, és clar, així que el procés va ser molt interessant. Ara he començat l’institut i tinc menys temps, però intentaré tornar a participar.

  Pel que fa al consell als qui vulguin concursar, una cosa molt simple: només els hi diria que el fonamental és fer-ho amb molta il·lusió.

  Aquí podreu gaudir de La Corbata de Nicolás Cabildo, un curt que va arribar al cor dels espectadors i va aconseguir més de 2.000 vots!

Compartir
Tornar a dalt