Notícies

 • El jurat de Participa Méliès va premiar l’originalitat en l’actualització del llegat de Georges Méliès

  20 juny, 2017

  Dijous passat, dia 1 de juny, el jurat de la 5a edició del concurs Participa Méliès es va reunir a CaixaForum Barcelona per a la deliberació final. Els membres del jurat, Begoña Soto (professora universitària i historiadora del cinema), Àngel Sala (director del Sitges Film Festival) i Mar Orfila (actriu i realitzadora), ja havien enviat els seus vots a l’organització i la competició estava ajustada!

  La reunió de deliberació va ser intensa. Hi va haver un debat extens i positiu, conseqüència de la gran varietat i qualitat dels curtmetratges presentats en aquesta edició. En les categories de Millor vídeo i Imaginació al poder les puntuacions del jurat eren dispars. Es van tornar a veure els curtmetratges més votats, el jurat els va comentar, es van compartir idees i es va procedir a revisar i sumar de nou les votacions.

  El jurat va voler premiar l’originalitat i el risc d’aquells curtmetratges que mostraven una actualització del llegat de Georges Méliès, sia amb una aposta per formes més poètiques que narratives o per l’ús del sentit de l’humor com a eix de les narracions. Finalment, el jurat va arribar a una decisió consensuada que va incloure mencions en totes les categories.

  Els membres del jurat van insistir en la qualitat i la creativitat dels curtmetratges presentats en les categories escolars. Van coincidir en les seves valoracions i van apreciar especialment el talent dels vídeos que reflectien un bon treball d’equip i en els quals s’havia afavorit un procés de creació col·lectiu.

  Si encara no has vist els vídeos guanyadors, no te’ls pots perdre!!

Compartir
Tornar a dalt