Notícies

 • Fem cinema!

  9 maig, 2017

  Un cop escollida una bona història i ben desenvolupat el guió, ja som ben a prop de filmar la nostra pel·lícula. Només ens falta reunir l’equip tècnic necessari i organitzar una de les fases més importants del procés: el rodatge.

  És l’hora de dur a la pantalla el nostre curtmetratge i necessitem un bon pla de rodatge. Sovint no sabem per on començar i ens fa por oblidar-nos d’algun dels elements clau: és normal que sorgeixin aquesta mena de dubtes! Per posar-vos-ho una mica més fàcil, us presentem un recurs que us serà molt útil en el moment de crear el vostre propi pla de rodatge, tant si el feu a casa com a l’escola.

  Com us avançàvem fa uns dies, si entreu en aquest enllaç hi trobareu la Guia de creació audiovisual De la imaginació a la pantalla. Si seguiu els passos i completeu els diversos apartats que us ofereix aquesta eina la creació del vostre curt serà més senzilla i organitzada. Podreu entendre totes les tasques que es requereixen i les fases que s’han d’assolir abans de començar a rodar amb èxit i sense oblidar cap element important.

  Si la utilitzeu a l’aula serà el suport ideal per tractar i desenvolupar els conceptes que hi apareixen: sinopsi, personatges, localitzacions, membres de l’equip… A més a més, us permetrà identificar i pautar les fases del procés cinematogràfic.

  Podeu dividir l’alumnat en diversos grups per fer curtmetratges diferents i veure les necessitats que planteja cada tipus de curt per separat, a banda de donar-los autonomia durant el procés. Incorporeu l’atzar a l’hora d’escollir els rols i jugueu amb les diverses possibilitats que us ofereix el recurs.

  Si voleu un bon consell, fixeu-vos en quines escenes passen en els mateixos escenaris o comparteixen els mateixos actors i intenteu planificar-les juntes per estalviar temps durant el rodatge. A l’hora de calcular el temps total del rodatge recordeu que cada pla s’ha de preparar, s’ha d’assajar i s’ha de repetir perquè és molt difícil que ens surti bé a la primera.

  La Guia inclou un Manual d’instruccions i una Fitxa del recurs per tal que pugueu aprofitar-la al màxim. Per utilitzar-la només l’heu d’imprimir i començar-la a omplir. Senzill, oi? Doncs no perdeu temps, que el rodatge us espera!

Compartir
Tornar a dalt