Notícies

 • Zach King i el truc de substitució

  2 març, 2017

  Parlar de màgia i de trucs de substitució actualment és parlar del fenomen Zach King. El jove cineasta, youtuber i viner triomfa amb els seus vídeos de curta durada a totes les plataformes socials de vídeos.

  Zach King ha sabut crear vídeos impactants i sorprenents per a l’espectador amb el format sketch, l’ús d’elements quotidians i efectes especials. El que no sap la major part del seu públic és que una de les tècniques que més fa servir és hereva del primer cinema fantàstic: els seus vídeos actualitzen el trucatge de substitució inventat per Georges Méliès en els inicis del cinema, 120 anys enrere. Zach King podria considerar-se, doncs, un successor del pioner Georges Méliès al segle XXI.

  El truc de substitució és un trucatge cinematogràfic molt senzill que consisteix a aturar la gravació de la pel·lícula per incorporar un objecte o un personatge que no apareixia a l’inici d’un determinat pla, per treure un element que al començament de la filmació era dins del pla, de manera que al final ja no hi aparegui, o bé per substituir un element o personatge per un altre. Tot plegat té l’objectiu de crear un efecte màgic que encara avui sorprèn el públic.

  Els vídeos de Zach King apliquen aquest recurs en situacions diverses: canvis de roba espectaculars, mutacions d’objectes, teletransportacions que semblen impossibles… Si Georges Méliès els feia servir majoritàriament per simular trucs de màgia o bé els situava en espais fantàstics i de ciència ficció, Zach King els aprofita sempre per afegir màgia a situacions molt quotidianes i actuals amb un to humorístic. King integra, tot sovint, jocs de pantalles amb dispositius mòbils i ordinadors.

  La diferència primordial entre els dos és que, mentre que Méliès emprava el cinematògraf i ho resolia a cop de manovella, King disposa de la tecnologia digital que li permet un visionament instantani i, a més a més, recorre a programes d’edició com el Final Cut, amb el qual pot combinar aquests trucs senzills amb altres tècniques com el Chroma Key, l’edició digital o l’il·lusionisme sense perdre l’essència de l’engany inicial. Tant si són trucs de Zach King com de Georges Méliès, si alguna cosa posa de manifest aquest trucatge és la màgia del cinema: “Aparèixer o desaparèixer, aquesta és la qüestió”.

  Us deixem alguns vídeos de Zach King perquè en gaudiu i us inspireu amb aquest geni dels efectes especials digitals.

   

  I, vosaltres, què sou capaços de fer amb els objectes que us envolten? Demostra el teu enginy a Participa Méliès!

   

Compartir
Tornar a dalt