Notícies

 • Storyboard: del guió a la imatge

  14 febrer, 2017

  Un guió il·lustrat, o storyboard, és un document indispensable a l’hora de realitzar la nostra pel·lícula. Per elaborar-lo, hem de posar en imatges el nostre guió literari per tal de poder-lo visualitzar i gravar més fàcilment.

  L’storyboard és un document amb un format similar al còmic que, per mitjà d’il·lustracions, ordena cronològicament la nostra història en escenes o plans. El podem fer amb dibuixos, esbossos o fotografies.

  El document està dividit, d’una banda, en requadres on posem o dibuixem les imatges d’allò que veurem en cada pla i de quina manera: pla general, pla mig, primer pla… D’altra banda, conté espais per a textos explicatius on anotarem informació important de cada pla: el número del pla, el temps que dura, el tipus d’angles i de moviments de càmera, els canvis de plans de filmació, els diàlegs o sons i altres indicacions i detalls que ens permetin entendre de la millor manera possible com serà la peça final.

  L’storyboard ens serveix per decidir com serà la nostra pel·lícula: quins tipus de plans utilitzarem, què es veu i què se sent en cada moment i de quina manera. Ens permet desglossar el guió, ordenar-lo i planificar-ne la posada en escena.

  És molt important fer un bon storyboard perquè és l’eina que utilitzarà el director o la directora per fer el pla de rodatge i serà el document al qual recorrerà durant la filmació de la pel·lícula.

  Properament posarem a la vostra disposició un nou recurs que us donarà eines per crear el vostre storyboard de manera fàcil i intuïtiva. El trobareu al portal d’eduCaixa i a la nostra web perquè el pugueu fer servir sempre que vulgueu i necessiteu.

  Font foto portada: http://www.flickr.com/photos/tmray02/

   

Compartir
Tornar a dalt