Notícies

 • Fem cinema a l’escola: treballem en equip

  13 desembre, 2016

  Quan treballem el cinema i la creació audiovisual a l’aula el procés educatiu que generem és immens: des de coneixements tècnics i teòrics fins a pràctiques creatives. Però si hem de destacar un factor importantíssim d’aquest procés és, sens dubte, el treball en equip.

  El cinema és un art que destaca perquè és el resultat d’un procés creatiu col·lectiu, en el qual cada persona es converteix en un engranatge del mecanisme que dóna com a resultat final la pel·lícula.

  Els nens i les nenes i els i les joves que participen en la creació d’una pel·lícula identifiquen de seguida el procés de treball que implica. Quan trien els rols de cadascú en l’equip aprenen la responsabilitat que pertoca als seus càrrecs dins la pel·lícula i a mirar de dur a terme les seves tasques de la millor manera possible. I quelcom encara més destacable: aprenen la importància i la força que té l’equip en conjunt. Perquè quan falla o falta una peça en una cadena, tot l’engranatge en surt perjudicat.

  En aquest sentit, és especialment recomanable que els i les alumnes vagin fent rotacions en els rols tècnics i artístics, per tal que els puguin conèixer i reflexionar sobre quines capacitats o quines responsabilitats estan relacionades amb cada funció. Això els ajudarà, de cara a futurs projectes audiovisuals, a identificar quin és el rol que prefereixen dins de l’equip i per quins motius. Alhora, i sobretot, els farà valorar la feina de cada membre de l’equip i descobrir rols que solen passar més desapercebuts però que poden ser igual de creatius i decisius per a la pel·lícula.

Compartir
Tornar a dalt